TOP

Den Jyske Opera får ny musikchef

Dirigenten Christopher Lichtenstein bliver ny musikchef på Den Jyske Opera. Han tiltræder til september. 

“Det er med stor glæde og begejstring, at vi kan byde velkommen til Christopher Lichtenstein. Jeg kender Christopher som en vidunderlig musiker, en dedikeret ambassadør for operakunsten og en ydmyg kunstner at arbejde sammen med,” udtaler operachef Philipp Kochheim fra Den Jyske Opera i en pressemeddelelse. 

Christopher Lichtenstein afløser Tecwyn Evans, der per 1. august skal være kunstnerisk chef i Musikkens Hus i Aalborg. 

Ny musikchef er modtager af Bayreuth-legatet

33-årige Christopher Lichtenstein er tysk og uddannet ved Hochschule für Musik i Würzburg. Han debuterede som dirigent i 2014 med ‘Elskovsdrikken’ på Staatstheater Braunschweig, hvor han efterfølgende har været fast tilknyttet som 1. kapelmester.

Christopher Lichtenstein modtog i 2013 Bayreuth-legatet samt en pris til unge kunstnere på Staatstheater Braunschweig. 

Den nye musikchef er et kendt ansigt på Den Jyske Opera, hvor han i 2018 dirigerede den skandinaviske førsteopførelse af Mieczyslaw Weinbergs holocaust-opera ‘Passageren’.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.