TOP

Den Hirschsprungske Samling ansætter ny museumsinspektør

Rasmus Kjærboe er blevet ansat som ny museumsinspektør på Den Hirschsprungske Samling. 

Han kommer fra en lignende stilling på Ribe Kunstmuseum, hvor han blandt andet har stået bag udstillinger som ‘Aftryk af liv’ om John Olsens kunst og ‘Kristian Zahrtmann. Queer, kunst og lidenskab’, der også er blevet vist på Den Hirschsprungske Samling. 

“Med Rasmus har vi fået en dynamisk forsker og kurator til museet. Han har en bred palet af viden og erfaringer, der passer perfekt til Den Hirschsprungske Samling,” udtaler museumsdirektør Gertrud Oelsner i en pressemeddelelse. 

Rasmus Kjærboe er næstformand i Dansk Kunsthistoriker Forening. Han har forsket i kunstsamlinger, nationalisme og køn og har et særligt speciale i ældre dansk kunst. Han har desuden været kunstanmelder i en årrække og har undervist i kunsthistorie på Aarhus Universitet, Københavns Universitet og Folkeuniversitetet.

“Jeg elsker Den Hirschsprungske Samling, og jeg glæder mig til at have mine gang i museets smukke sale og til at arbejde med den helstøbte samling,” siger Rasmus Kjærboe og tilføjer:

“Det lille museum er i rivende udvikling takket være et stærkt hold. Jeg kender ingen bedre rammer til mødet med den danske kunst end Den Hirschsprungske Samling, det er derfor en drømmestilling, jeg træder ind i.” 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.