TOP

Den Grå Hal holder publikum hen fire dage før udsolgte koncerter: “Det er ikke okay”

Opdateret kl. 13.05: Live Nation har netop meldt ud, at de to koncerter med Underworld i Den Grå Hal bliver udskudt. De nye datoer er endnu ikke på plads. 

Mens adskillige aktører har valgt at aflyse, udskyde eller nedskalere arrangementer i trit med de officielle corona-anbefalinger, blæser andre stadig i vinden. 

Det gælder blandt andet en udsolgt koncert med den britiske elektroniske musikduo Underworld, der er sat til at spille i Den Grå Hal på søndag, 15. marts.

Også dagen efter – 16. marts – er en ekstrakoncert med Underworld sat til at finde sted på samme matrikel, mens en udsolgt koncert med det skotske rockband The Jesus and Mary Chain fortsat står til afholdelse 26. marts. 

Eftersom Den Grå Hal har en maksimal kapacitet på 1.700, har adskillige gæster henvendt sig til Den Grå Hal og koncertarrangørerne Live Nation i håb om at få svar på, hvorvidt koncerterne med Underworld og/eller The Jesus and Mary Chain gennemføres eller ej. Blandt disse finder man flere udenlandske gæster.

På Underworld-koncertens Facebook-begivenhed skriver en udenlandsk koncertgæst, Natia Chikviladze, blandt andet:

“I was coming to Copenhagen for this gig only, I have booked the flight, the hotel, the tickets. I wrote to the venue and they do not answer to any questions, this is so irresponsible.”

Også en dansk koncertgæst, Lars Kjær Dideriksen, har ytret sin højlydte utilfredshed med koncertarrangørernes manglende udmelding – en udmelding, der har været efterspurgt, siden regeringen i fredags og senest i går, tirsdag, kraftigt frarådede afviklingen af arrangementer med mere end 1.000 mennesker involveret.

“Vi er flere, der har planlagt at køre fra Jylland til København og spendere weekenden der og så tage til koncerten søndag. Men som det er nu, ved vi jo ikke en skid. Det er ikke okay. De kunne da i det mindste skrive, at de arbejder på en løsning eller noget,” skriver Lars Kjær Dideriksen blandt andet på Facebook.

“Tak for tålmodigheden”

I går kunne Live Nation og Den Grå Hal så imødekomme koncertgæsternes ønske om en udmelding. Til gengæld kastede den udmelding ikke just klarhed over tingene. 

“Kære publikum, Vi afventer stadig status på, hvorvidt vores koncerter med Underworld og The Jesus And Mary Chain bliver aflyst. Vi melder selvfølgelig ud så snart vi ved noget konkret. Tak for tålmodigheden,” lød det fra Den Grå Hal, mens budskabet gentages af koncertarrangørerne Live Nation. 

Til Kulturmonitor understreger Live Nations PR & Promotion Manager, Heidi Degn, at den fortsatte uvished er velbegrundet.

“Jeg kan forsikre dig om, at vi arbejder så hurtigt som muligt på at få afklaring på de forskellige arrangementer, der måtte blive berørt. Jeg kan også oplyse om, at sikkerheden for vores artister, fans, og personale altid er vores højeste prioritet og er planlagt i overensstemmelse hermed,” skriver Heidi Degn i en mail.

Det har ikke været muligt at få svar på, hvorvidt ventetiden skyldes regeringens planlagte kompensationer til kulturarrangører og eventuelle uklarheder i den forbindelse.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk