TOP

Den Gamle By modtager massiv støtte – lokalbefolkning donerer 130.000 kroner på to dage

Den kollektive nedlukning af danske kulturinstitutioner kan koste Den Gamle By i Aarhus omkring 10 millioner kroner, hvis de holder lukket i tre måneder. De store økonomiske udfordringer får nu den østjyske befolkning op af sofaen – i billedlig forstand – for at give en håndsrækning til den danske kulturarv. 

Tirsdag blev Facebookgruppen ‘For alle os som vil redde Den Gamle By’ oprettet. Siden da har knap 6.000 personer meldt sig ind i gruppen, og 800 har til sammen doneret 130.000 kroner til Den Gamle By, skriver gruppens stifter, Winnie Dürr Bang, i et Facebook-opslag torsdag formiddag. 

“Jeg siger tusind tusind tak på Den Gamle Bys vegne og dens medarbejdere, forsæt endelig med at dele budskabet,” skriver hun i et opslaget.

TV 2 Østjylland har været i kontakt med stifteren af gruppen, der forklarer, at hun oprettede gruppen, da hun ikke kan bære tanken om at vide, at Den Gamle By kan gå konkurs.

“Det særlige ved Den Gamle By er den stemning, som de formår at skabe derude via musik, deres kostumer og den måde, de taler og hilser på én. Den Gamle By er bare noget helt særligt, som ikke må gå tabt,” siger Winnie Dürr Bang.

Opbakning kan føre til politisk handling

De store økonomiske vanskeligheder har fået museumsdirektør Thomas Bloch Ravn til at overveje, hvorvidt de skulle gå crowdfunding-vejen. Det forklarede han til Kulturmonitor.

Området, hvor Den Gamle By ligger, er fortsat åbent, så folk kan gå en tur i parken. Ved indgangen har museumsdirektør Thomas Bloch Ravn nu hængt et skilt, hvor museet opfordrer gæster til at støtte den danske kulturarv økonomisk.

Det er nemlig kun et symbolsk hul, som lokale donationer kan lukke, og Thomas Bloch Ravn mener, at der skal politisk opbakning til, hvis ikke Den Gamle By skal “lave en gæld så stor som en møllesten, der trækker Den Gamle By ned med nakken.”

I følge TV 2 vil regeringen arbejde på en hjælpepakke til museer og teatre, der modtager mere end 50 procent i offentlig støtte. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk