TOP

Den Gamle By forventer publikumsnedgang og minus for 2019: »Det er det første alvorlige underskud i 20 år«

Dårligt vejr, færre turister og for få nyheder på programmet. Det er blot et par af forklaringerne på, at Den Gamle By i Aarhus efter al sandsynlighed kommer ud af 2019 med et underskud omkring de tre millioner kroner, skriver Jyllands-Posten. 

I 2018 kom museet ud med et underskud på 900.000 kroner mod et overskud året før på 622.000 kroner, og ifølge museumsdirektør Thomas Bloch Ravn tegner årets resultatet til at blive det dårligste, der er opnået meget længe.

“Det er det første alvorlige underskud i mange år,” lyder det fra direktøren, der samtidig slår fast, at det er nødvendigt, at museet udvikler sig fremadrettet.

»Alt det nye, vi har lavet i de senere år, står ikke så klart som nyheder mere. Vi har ikke haft en must see i sommerperioden. Vi har mange lokale og regionale gæster, men vi har også mange, der kommer fra hele landet, og dem har vi ikke haft tilstrækkelig af i år,« siger han til avisen.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk