TOP

Den enes død, den andens brød – Limfjordsteatret overtager titlen som egnsteater i Thisted fra udskældt teater

Titlen som egnsteater har længe syntes usikker for Thy Teater. Ikke mindst siden offentliggørelsen af en lidet flatterende evalueringsrapport om teatret i efterået. Men nu er det endelig vedtaget – og Limfjordsteatret på Mors vil overtage rollen som Thisted Kommunes egensteater fra Thy Teater.

Det skriver Nordjyske.

Allerede i sidste uge kom det frem, at det var et splittet Erhvervs-, Arbejdsmarkeds- og Kulturudvalg i Thisted Kommune, der gav grønt lys til Limfjordsteatret. 

Splittelsen eksisterede også i kommunalbestyrelsen mandag, hvor 15 stemte for og ni imod den nye egnsteateraftale. 

Små justeringer mangler

Niels Jørgen Pedersen (V), der er formand for Erhvervs,- Arbejdsmarkeds- og Kulturudvalget har været primus motor på oplægget om at lave en egnsteateraftale med Limfjordsteatret. Han forklarer, at oplægget kun er små detaljer fra at blive en realitet.

“Der er nogle små justeringer, der skal på plads. Men den aftale, som vi har nu, sikrer, at der fortsat bliver lavet teater i Thisted. Og at det bliver teater af høj kvalitet,” siger Niels Jørgen Pedersen.

I efteråret var han også klar i spyttet til Kulturmonitor, da Thy Teater havde modtaget sin anden negative evalueringsrapport.

“Man bliver lidt træt af det. Jeg sad også som formand for tre år siden, og det er jo bare historien, der gentager sig selv. Det er svært for mig at se, at vi efter nummer to evaluering, der falder ud igen på den her måde, så skal blive ved med at kunne køre det på samme måde. Det kan jeg ikke se. Der skal ske noget,” sagde han dengang til Kulturmonitor.

I den splittede kommunalbestyrelse var der flere bestyrelsesmedlemmer, der luftede en utilfredshed med beslutningen. Blandt andet Joachim Plaetner Kjeldsen (Å), der mente, at det har lignet et korstog, og at kommunen har stillet for store krav til teatret, som de må tage ansvar for.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk