TOP

Den Blå Planet frygter konkurs på trods af hjælpepakke

Den Blå Planet kigger ind i et underskud på 15-20 millioner kroner i 2020, og turistattraktionen er truet af en konkurs på trods af, at kulturminister Joy Mogensen (S) tidligere på ugen kunne præsentere en politisk hjælpepakke på 48 millioner kroner målrettet zoologiske anlæg og akvarier. Det udtaler Den Blå Planets direktør, Jon Diderichsen, ifølge Børsen og BT

“Hvis der ikke sker ændringer i strukturen, som den er nu, hvor vi kun får en delvis dækning af vores udgifter, så vil det blive mere end svært at undgå konkurs. Vi bliver langsomt udsultet økonomisk,” siger Jon Diderichsen til Børsen, mens han til BT uddyber, at Den Blå Planet står til at få en økonomisk kompensation, der dækker cirka 60 procent af lønomkostninger og de faste udgifter.

På trods af lukning har Den Blå Planet høje driftsomkostninger. Jon Diderichsen har tidligere fortalt Kulturmonitor, at alene den månedlige elregning løber op i cirka 700.000 kroner om måneden. 

“Vi har ikke andre indtægtskilder end gæsterne. Vi er ikke et statsligt museum, der får driftsudgifter betalt. Vi er en privat virksomhed, der fra den ene dag til den anden har mistet hele vores indtægtsgrundlag,” har direktøren blandt andet sagt til Kulturmonitor. 

På samme tid ser Den Blå Planet ind i en sæson, hvor de turister, som udgør en stor del af indtægtsgrundlaget, næppe kommer i samme antal i år. 

Ifølge Børsen er 60-70 af de årlige gæster turister, og akvariet plejer at hente 40 procent af sin omsætning i sommermånederne.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.