TOP

De nominerede til Teaterpokalen er fundet

Teaterpokalen uddeles årligt til en scenekunstner for en ekstraordinær scenekunstnerisk præstation i den forgangne sæson. Nu er de seks nominerede til årets uddeling ifølge Iscene fundet.

Blandt dem er Jeanett Albeck, som er nomineret for sin rolle i ’Brøgger’, som spillede på Revolver på Republique indtil slutningen af oktober. Jakob Madsen Kvols er også nomineret for sine roller i ’The Rocky Horror show’ og ’Lazarus’ på Aarhus Teater.

FAKTA

De nominerede til årets Teaterpokal

  • Musiker og skuespiller: Jeanett Albeck -‘Brøgger’ (Revolver/Østerbro Teater)
  • Skuespiller: Stina Ekblad – ‘Dantes guddommelige komedie’ (Republique/Østerbro Teater)
  • Skuespiller: Iben Hjejle – ‘Jordens indre’ (Folketeatret)
  • Skuespiller: Jacob Madsen Kvols – ‘The Rocky Horror Show’ og ‘Lazarus’ (Aarhus Teater)
  • Instruktør: Kaspar Rostrup – ‘Et dukkehjem’ (Vendsyssel Teater)
  • Skuespiller: Johanne Louise Schmidt – ‘Cyrano de Bergerac’ (Det Kongelige Teater.)
Vis mere

Som den eneste instruktør er Kaspar Rostrup nomineret for sin opsætning af ’Et dukkehjem’ på Vendsyssel Teater.

Teaterpokalen uddeles af Foreningen Danske Teaterjournalister og blev stiftet i 1933. Blandt de tidligere vindere af prisen finder man scenekunstnere som Tommy Kenter, Thure Lindhardt og Ghita Nørby. Modtageren af prisen får 50.000 kroner, som finansieres af Kulturministeriet.  

Til december vil det under en prisuddeling blive offentliggjort, hvem af de seks nominerede, der løber med Teaterpokalen. Til prisuddelingen bliver instruktørprisen Teaterkatten og Initiativprisen også uddelt.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på natalie@kulturmonitor.dk