TOP

De fleste restriktioner i Nordjylland bliver lempet: Kulturlivet genåbner fredag

De fleste restriktioner i Nordjylland bliver ophævet fra torsdag og de kommende dage. Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse. 

Nordjyder frarådes fra torsdag ikke længere at rejse til resten af landet. Restauranter og caféer kan åbne fra fredag, ligesom der også blive åbnet for den kollektive trafik samt kultur- og fritidsliv. 

Restriktioner for daginstitutioner, skoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser lempes mandag.

De syv kommuner er Vesthimmerland, Frederikshavn, Thisted, Hjørring, Brønderslev, Jammerbugt og Læsø. 

Årsagen til de lempede restriktioner er, at der i 73.000 test af borgere ikke er fundet yderligere tilfælde af den muterede coronavirus, som var årsagen til, at restriktionerne i første omgang blev indført. 

På den baggrund vurderer Statens Serum Institut, at det er forsvarligt at lempe restriktionerne. Restriktionerne skulle efter planen have været gældende frem til 3. december. 

Hos Dansk Industri mener administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen, at den delvise nedlukning har været hård for nordjyske virksomheder.

“Det har været to lange uger for Nordjylland, så det er godt nok en vigtig og ventet nyhed. Restriktionerne har skabt store frustrationer og problemer for nordjyske virksomheder og borgere, så åbningen har været ventet og efterspurgt,” siger Lars Sandahl Sørensen i en skriftlig kommentar.