TOP

Danskerne streamede som aldrig før under coronanedlukning – DR oplevede fremgang på 10 procent

Mens de fleste kulturtilbud oplevede en total nedlukning i løbet af foråret, så oplevede streamingmarkedet ikke overraskende det stik modsatte. Men at forbruget bag en skærm var så massivt blandt danskerne, som nye tal fra DR Medieforskning viser, er alligevel overrraskende. 

Ifølge DR steg forbruget på DRs egen streamingplatform og forbruget af traditionelt flow tv voldsomt i ugerne efter nedlukningen. Således viser tallene, at man alene på DRTV oplevede at tidsforbruget steg til 14,2 minutter pr dansker pr dag i perioden 12. marts til 10. maj. I 2019 brugte hver enkelt dansker i samme periode 8,5 minutter på platformen.

DR Medieforskning har ikke tal, der dækker hele streamingmarkedet, men på public service-kanalens eget udbud er der således næsten sket en fordobling af tidsforbruget.  

Det er primært forbruget af nyheder, der bliver fremhævet. Således steg seertallene til TV Avisen på DR1 klokken 21 med over 250.000 seere. Det svarer til en fremgang på over 50 procent i forhold til samme periode sidste år.

Danskernes trang til at se film og serier er dog også steget markant under coronanedlukningen. For nylig viste en ny analyse lavet af Det Danske Filminstitut (DFI), at nedlukningen for alvor har rykket ved markedsandelene. Tallene viser blandt andet, at det især var de unge forbrugere, der øgede deres forbrug af film og serier. 

DFIs data viser, at knap en trediedel af danskerne så flere film, mens lidt over en trediedel så flere serier under nedlukningen. De 15-25-årige øgede deres forbrug mest. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk