TOP

Danske musikkritikere har udpeget vinderne af Steppeulven 2020: Pionerpris går til rockband med 50 år på landevejen

Bremen Teater i København dannede lørdag aften rammen om de danske musikkritikeres prisfest Steppeulven 2020. Prisen, der er blevet uddelt hvert år siden 2003, blev vanen tro en hyldest til en blanding af nye som etablerede navne på den danske musikscene.

Således gik Årets Pionerpris til et band, der i mere end 50 år har sat sit markante præg på dansk musikliv. Gnags fik overrakt statuetten efter en tale af Børsens musikanmelder Niels ‘Fez’ Pedersen, hvor han hyldede bandets unikke lyd fra storhedstiden i 80erne, som ”var en saftig, svampet og melodisk stærk versionering af reggae tilsat noget lokalkolorit og med tekster befolket af personer, man møder i Midtbyen, på Strøget, på Bruuns Bro.” 

Samtidig fremhævede han også bandets entreprenante måde at drive bandvirksomhed på med stiftelsen af pladeselskabet Genlyd og studiet Feedback. 

”Årets Pioner har været selvstændig i mere end 50 år. En virksomhed med musik som vigtigste vare, og samtidig en forretning, der stillede produktionsmidlerne til rådighed for andre musikere også,” lød det. 

Flere priser til Hempler og Ganger

Ellers var det en anden og efterhånden erfaren herre, der var i fokus i løbet af aftenen. Claus Hempler, der sidste år udsendte ‘Kuffert fuld af mursten’, modtog prisen for Årets Album og Årets Tekstforfatter. 

Blandt de nye navne løb to navne med to priser hver. Jada for Årets Livenavn og Årets Vokalist og bandet Ganger, der sidste år debuterede med det meget hypede og roste album ‘Mørk’, med titlen som Årets Sang for ‘Olympisk’ og ydermere titlen som Årets Håb. Ganger blev sidste år – som et ud af blot ni navne – præmieret med 80.000 kroner af Statens Kunstfonds Legatudvalg for Musik for ‘Mørk’. Det samme gjorde i øvrigt Claus Hempler for ‘Kuffert fuld af mursten’.

Vinderne af Steppeulven 2020

 • Årets Album: Claus Hempler ‘Kuffert fuld af mursten’
 • Årets Sang: Ganger ‘Olympisk’
 • Årets Livenavn: Jada
 • Årets Håb: Ganger
 • Årets Vokalist: Jada
 • Årets Musiker: Jonathan Bremer
 • Årets Tekstforfatter: Claus Hempler
 • Årets Komponist: Astrid Sonne
 • Årets Producer: Anders Boll (Ganger, Lowly)
 • Initiativprisen: Onkel Rejes Heavyband
 • Årets Pionerpris: Gnags

Foreningen af Danske Musikkritikere, der står bag Steppeulven, består af musikskribenter fra dagbladene og musikmedierne Berlingske, Børsen, Dagbladet Information, Ekstra Bladet, Fyens Stiftstidende, Gaffa, Politiken, Soundvenue, Passive/Aggressive og Weekendavisen.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk