TOP

Danske kunstbiografer er i vækst – får nu økonomisk støtte fra DFI

Siden 2017 har Danmark fået tre nye kunstbiografer. Antallet er nu oppe på 11 biografer, der har valgt at sammensætte et program, hvor to ud af tre film er nye og gamle arthouse-film eller andre typer special-film. Det skriver DFI.

Filminstituttet har netop valgt at yde en støtte på 2,15 millioner kroner til de 11 biografer, der er fordelt med med seks på Sjælland, en på Fyn og fire i Jylland. Baggrunden for støtten er et ønske om at sikre et varieret udbud og tilbyde publikum et repertoire, der ofte har svært ved at få plads i mainstreambiograferne.

De tre senest tilkomne kunstbiografer er Den lille biograf i Esbjerg, Parkteatret i Frederikssund og Hundested Kino. I Hundested har de mærket et stigende besøgstal og fyldte sale, siden biografen genåbnede sidste år, og der planlægger man nu at udvide repertoiret.

“Støttetilsagnet fra Det Danske Filminstitut har desuden gjort, at vi har fået mulighed for at vise endnu flere yderkantsfilm, som nogle af vores besøgende blandt andet har ønsket,” siger biografformand i Hundested Kino, Orla Kristensen, til DFI.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk