TOP

Danske filmsucceser giver fornyet tro på tingene: “Vi er gladere nu, end vi var for tre uger siden”

For nyligt mønstrede Thomas Vinterbergs prisvinder og Oscar-kandidat ‘Druk’ den største premiereweekend for en dramafilm i syv år, og nu melder danske biograffolk om generel optimisme i kølvandet på en succesfuld efterårsferie.

Ifølge Politiken blev der i efterårsferien solgt 580.450 billetter i landets biografer. Hele 201.290 af de billetter stod ‘Far til fire og vikingerne’ for, mens ‘Druk’ solgte 183.000 billetter, og den danske thriller ‘Shorta’ solgte 54.746 billetter.

De tal giver ifølge direktøren i brancheforeningen Danske Biografer, Lars Werge, god grund til fornyet optimisme på biografernes vegne.

“Vi er gladere nu, end vi var for tre uger siden. ’Druk’ alene har jo et billetsalg, der næsten udgør 10 procent af det samlede billetsalg i 2020. Mange biografer har meldt tilbage, at de har haft udsolgte sale, og det er jo superfedt. Problemet er bare, at det kunne de sikkert også have haft uden restriktionerne,” siger Lars Werge til Politiken.

Også Lene Pia Madsen, der er biografchef for de københavnske biografer Dagmar og Imperial, er godt tilfreds. Selv om hvert tredje sæde ikke må sælges, tror hun på, at de to biografer kan matche forrige års omsætning i de åbne måneder.

“Folk gider godt gå i biografen. Det gik forbavsende hurtigt med at komme op i gear igen efter genåbningen,” siger hun til Politiken.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk