TOP

Danske Filminstruktører: Vores opbakning til fremtidens filmskole afhænger af disse tre ting

Faglærerordningen skal genetableres, den praksisbaserede undervisning skal være i fokus, og der skal fokus på professionsidentitet.

Sådan lyder de tre krav, som interesseorganisationen Danske Filminstruktørers bestyrelse stiller til Den Danske Filmskole, hvis den fortsat skal bakke op om skolen. 

Det fremgår af en udtalelse, som blev offentliggjort torsdag, og hvor situationen på skolen, som har været blokeret af eleverne siden fredag, bliver beskrevet som meget alvorlig. 

“Vi mener ikke, at rektoratet på Filmskolen er lykkedes med at få opbakning og forståelse til visionen om fremtidens udvikling af Filmskolen. Hvis rektoratet mener, at de har lavet en praksisbaseret kunstnerisk uddannelse, har de ikke være i stand til at kommunikere dette, så elever og branche forstår det,” skriver bestyrelsen.

Vil gerne bidrage til en løsning

I udtalelsen beskriver Danske Filminstruktører også deres engagement i den arbejdsgruppe, som siden foråret har arbejdet på at finde frem til, hvordan man kan sikre Filmskolens DNA i forbindelse med omlægningen af uddannelsen.

Dette arbejde, som også repræsentanter fra elevråd, rektorat, aftagerpanel og forhenværende direktør i Producentforeningen Klaus Hansen deltog i, mundede ud i seks centrale elementer, der skulle være med til at tegne Filmskolen.

Men bestyrelsen for Danske Filminstruktører mener ikke, at de seks elementer ses tydeligt i den undervisning, som er blevet udbudt siden sommerferien. 

“Vii finder det særligt problematisk, at Filmskolens rektorat tilsyneladende ikke har gjort brug af dem (de seks elementer, red.). I den nuværende situation er det svært at se, hvordan rektorat og elever skal finde hinanden i en konstruktiv proces,” skriver bestyrelsen, som derfor anbefaler, at Klaus Hansen, der i dag er direktør for FilmFyn, og Klaus Kjeldsen fra Danske Filminstruktørers bestyrelse får mandat til at undersøge, hvordan man kan løsne den knude, som Filmskolen er spundet ind i, så en praktisk dagligdag kan blive genetableret.

“En opgave de har fået opbakning til fra Filmskolens Skoleråd og som bør afsluttes med en meget hurtig proces,” lyder det i udtalelsen fra bestyrelsen, som består af Christina Rosendahl, Klaus Kjeldsen, Christian Holten Bonke, Ida Grøn, Anders Refn, Rasmus Kloster Bro, Søren Balle og Birgitte Stærmose.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.