TOP

Danske biografkæder boycotter amerikanske storfilm

Som modsvar til streamingtjenesternes fremvoksende position som premiereplatform har landets største biografkæder, Nordisk Film Biografer og Cinemaxx, endegyldigt sagt nej til at vise storfilmene ‘Godzilla vs. Kong’ og ‘Black Widow’ og den anmelderroste Oscar-vinder ‘Nomadland’. Det skriver Finans.

Beslutningen sker på baggrund af afstanden mellem en biograf- og en streamingpremiere, der normalt er på 122 dage, men som distributørerne bag de nu boycottede film har forkortet drastisk. 

Hvad angår den Disney-distribuerede ‘Black Window’, er filmen planlagt til at udkomme på streamingtjenesten Disney+ samme dag som den danske biografpremiere 9. juli. På netop Disney+ fik ‘Nomadland’ dansk premiere 30. april – en uge inden biografpremieren. Samtidig har Warner Bros., der står bag ‘Godzilla vs. Kong’, forkortet afstanden på de 122 dage til 28 dage.

For Nordisk Film Biografers administrerende direktør, Casper Bonavent, er den manglende eksklusivitet ensbetydende med et mindre værdifuldt produkt, hvorfor det giver anledning til at trække en streg i sandet.

“For os er det logik, at hvis produktet bliver mindre værd, så skal vi også betale en mindre pris,” siger han til Finans. 

Til Kulturmonitor har Nordisk Film Distribution tidligere gjort det klart, at de amerikanske markedskræfters ageren ikke giver anledning til at revurdere holdback-vinduet, som herhjemme fortsat er på 122 dage. 

“Det er klart, at der er røre omkring det, fordi amerikanerne begynder at lave de ting, som de gør, men det må de selv stå på mål for. Det er ikke noget, vi har fundet anledning til at diskutere,” sagde direktør Frederik Honoré.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk