TOP

Danske Biografer frygter lukninger og konkurser: “Vores branche har særlige forudsætninger”

Kulturlivet skal lægge et ualmindeligt kompliceret puslespil, når coronakrisens nedlukning ophæves. Det gælder ikke mindst for biograferne, der i øjeblikket kan se filmbranchen udskyde premierefilm og lancere flere tiltag for at tilpasse sig den ekstraordinære situation.

Lige nu og her er der dog et andet problem, der presser sig på – og det er manglen på premiereaktuelle film, hvis regeringen inden længe åbner Danmark op.

Det understreger Danske Biografers direktør, Lars Werge, som er bekymret for, at situationen kan risikere at føre til biograflukninger rundt om i landet.

”Det er et helt særligt problem for biografbranchen. Vores branche har særlige forudsætninger, hvor vi er afhængige af filmselskaberne, der lige nu udskyder årets premierefilm. Det vil ramme biograferne, og det er der ikke særlig stor viden om i den politiske verden,” siger Lars Werge til Filmz.

To storfilm tilbage

Mens de danske biograffilm ‘Krudttønden’ og ‘Drømmebyggerne’ er på vej på streaming, har en lang række internationale film taget konsekvensen af corona-nedlukningen og flyttet premieredatoen til 2021.

Blandt de amerikanske storfilm, der forventes at tjene penge i sommermånederne – de såkaldte blockbusters – er der i skrivende stund kun to tilbage i den danske biografkalender, nemlig ‘Top Gun: Maverick’ og Christopher Nolan-filmen ‘Tenet”, der indtil videre er premieresat til henholdsvis juni og juli.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk