TOP

Dansk Teater: ”Vi har lyst til at kalde kulturministeren og kulturordførerne på scenen og give dem en stående applaus”

Nyheden om, at en række af Folketingets partier fredag har indgået en ny aftale om coronahjælp til kulturlivet, falder i god jord hos brancheorganisationen Dansk Teater.

“De helt store vindere i dag er i virkeligheden vores publikum, der nu kan glæde sig til at komme i teatret. Vi har haft en alt for lang periode i Danmarkshistorien, hvor vi har måtte nøjes med at sidde i sofaen og opleve kunst via en skærm. Aftalen her sikrer, at det ikke kommer til at ske igen. Selvom coronaen skulle finde tilbage, har vi med denne aftale råd til at spille for færre publikummer og holde trygt gang i kulturlivet,” lyder det fra Dansk Teaters direktør, Peter Mark Lundberg.

Selvom aftalen ifølge Peter Mark Lundberg kommer alt for sent i forhold til at planlægge efterårets forestillinger, mener han alligevel, at teatrene med denne aftale kan ånde lettet op og gennemføre de allerede planlagte forestillinger. 

”Selvom vi havde ønsket os en længere aftale, så hører vi også, at den kan forlænges. Det bliver altafgørende for, at vi undgår at skulle masseaflyse forestillinger senere. Men her og nu er der ingen tvivl om, at aftalen sikrer trygheden for både vores medarbejdere og publikummer. Når man som os lever af, at mennesker kan mødes og leve livet live, så er denne her aftale altafgørende for troen på fremtiden,” siger Peter Mark Lundberg og tilføjer: 

”Vi har lyst til at kalde kulturministeren og kulturordførerne på scenen og give dem en stående applaus. Vi oplever at, at alle parter har ønsket at hjælpe os for at strikke en løsning sammen – og her fra skal lyde et kæmpe tak på vegne af teatrene og vores publikummer.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.