TOP

Dansk succes-instruktør laver kærlighedsdrama om den danske madscene

Instruktøren Christoffer Boe er klar til at tage fat på efterfølgeren til kæmpesuccesen ‘Journal 64’, der solgte over 770.000 biografbilletter og markerede afslutningen på Zentropas Afdeling Q-serie bygget over Jussi Adler Olsens krimier. Boes næste spillefilm bliver kærlighedsdramaet ’Smagen af Sult’, der tager udgangspunkt i det danske restaurantmiljø.  

“Jeg har lyst til at sige, at alt her i livet jo handler om mad – undtagen mad – det handler om sex. Sandt er det ihvertfald at som art og som enkelt individ spiller mad en kæmpe rolle for os mennesker. Gennem mad og kærlighed knytter vi os til livet. Så hvad er mere oplagt end at se på et moderne par der kæmper for kærligheden i jagten på den ultimative bekræftigelse i restaurationsbranchen: en Michelin-stjerne – alt sammen sat i scene i vores elskede og smukke København, som er blevet arena for nogle af verdens meste interessante og innovative restauranter gennem de seneste år. Jeg synes det er ret oplagt – så derfor er det lige det vi gør!,” lyder det fra Christoffer Boe i en pressemeddelelse.

Waldau og Rosenthal i hovedrollerne

Christoffer Boe har selv skrevet filmens manuskript sammen med instruktør og manuskriptforfatter Tobias Lindholm. De to bærende hovedroller som ægteparret Maggi og Carsten bliver spillet af Katrine Greis-Rosenthal og Nikolaj Coster-Waldau. 

Bag filmen står Zentropa Entertainments og producer Louise Vesth, som blev genforenet med Christoffer Boe for første gang siden filmskolen, da de sammen skabte ‘Journal 64’ sidste år. Louise Vesth har været fast producer for Lars von Trier siden Melancholia (2011) og har desuden produceret film som Sandheden om mænd (2010), den Oscar-belønnede En kongelig affære (2012), Der kommer en dag (2016), Christian Jungersen-filmatiseringen Du forsvinder (2017), tv-serien Klovn (2005-09) og filmen Klovn The Movie (2010) samt de fire første Afdeling Q-film (2013-18). Hun er den eneste producer i Danmark, som har produceret fem danske film inden for det seneste årti, der alle har solgt over 700.000 billetter.

’Smagen af Sult er co-produceret med Zentropa Sweden og Film i Väst, med støtte fra

Det Danske Filminstitut, SFI, Nordisk Film & TV Fond, i samarbejde med TV 2 Danmark og SVT og med udviklingsstøtte fra The Creative Europe Programme – Media of The European Union. Filmen distribueres af Nordisk Film Distrbituon i Danmark. Internationalt salg varetages af TrustNordisk.

Optagelserne er allerede gået i gang i Sverige og fortsættes i den kommende måned i København. Premieren er sat til 21. januar 2021.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk