TOP

Dansk storfilm solgt til 26 lande

TrustNordisk er på charmeoffensiv i Cannes i disse dage. TrustNordisk skal forsøge at sælge filminstruktør Fenar Ahmads kommende film ‘Valhalla’, der får premiere til efteråret, til det internationale marked. Og det går forrygende. Indtil videre er den allerede solgt til 26 lande – lige fra Ungarn til Saudi-Arabien og Sydkorea.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Nordisk Film Distribution.

Fenar Ahmad genoptager i ‘Valhalla’ historien om vikingebørnene Røskva og Tjalfe, der tager på en stormfuld rejse fra Midgård til Valhalla med guderne Thor og Loke. I gudernes verden lurer ondskaben i form af Fenrisulven og jætterne. Side om side med guderne må de to menneskebørn kæmpe for at bevare Valhalla og redde verden fra Ragnarok.

Det er Fenar Ahmads tredje spillefilm, som kommer i kølvandet på ‘Underverden’ (2017) og ‘Ækte vare’ (2014).

‘Valhalla’ bliver den første live-action filmatisering af Peter Madsens tegneserie af samme navn. Tegneserien blev filmatiseret som tegnefilm tilbage i 1986. Det var den dyreste danske tegnefilm nogensinde og solgte næsten 600.000 billetter.

På rollelisten ser man blandt andet Roland Møller som Thor og Sanne Salomonsen som Elle. De to børn Røskva og Tjalfe bliver spillet af Cecilia Loffredo og Saxo Moltke-Leth.

Den danske eventyrfilm ligger samtidig i den dyre ende af danske filmproduktioner. ‘Valhalla’ har et budget på 34,3 millioner kroner.

Filmen får premiere den 10. oktober 2019.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk