TOP

Dansk non-profit organisation hylder europæiske kvinder i musikbranchen

Den dansk-europæiske non-profit organisation ‘Women In live Music’ (Wilm) har for anden gang uddelt priser til de kvinder, der arbejder bag scenen i musikbranchen, og som har gjort sig særlig bemærkede inden for deres respektive fag. 

Organisationen blev stiftet med det formål at gøre op med den klare underrepræsentation af kvinder i branchen generelt og blandt de nominerede til prisfester. 

Ifølge Wilm er under fem procent af de nominerede i internationale awardshows kvinder, hvorfor Wilm Awards vil inspirere kvinder til at komme frem samt øge kendskabet til kvindelige talenter. 

28 kvinder blev hyldet med en pris og anerkendelse af kollegaer i musikbranchen til prisfesten. Heriblandt de to danskere, Alanna Pépin-Danissen og Jessica Pedersen, der vandt i kategorierne ‘video operator’ og ‘monitor tech’.

Wilm repræsenterer kvinder i hele Europa, som på den ene eller anden måde arbejder med musik. Det vil både sige dem, der transporterer gear, tager sig af lyd og lys og dem, der hjælper til med at promovere kvinder og inspirerer dem til at tage springet ud i livemusik. 

Organisationen blev etableret for knap to år siden med støtte fra Tuborgfondet og Fonden Roskilde Festival. Det er de to kvindelige lyd-teknikere, Hannah Brodrick fra England og Malle Kaas fra Danmark, der står bag organisationen, der til dagligt holder til på Gammel Kongevej i Lydens Hus.

De har formået at skabe et netværk på tværs af Europa med blandt andet et website og en såkaldt crewliste. På sitet kan kvinder registrere sig, og musikbranchen kan derigennem finde det personale, man har brug for. 

Derudover står de for at arrangere forskellige events, og de indtil videre har arrangeret 30 events i otte lande. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk