TOP

Dansk museums butik nomineret til prestigefyldt international pris

Museumsbutikken på M/S Museet for Søfart er blevet nomineret til prisuddelingen The LCD Awards i kategorien ‘Bedste Butik’. 

Bag den prestigefyldte pris står netværket Leading Culture Destinations, der uddeler priser i en række kategorier som ‘Bedste Udstilling’, ‘Bedste Restaurant’, ‘Bedste Digitale Oplevelse’ og ‘Årets Nye Museum’. 

M/S Museet for Søfart er det eneste danske museum, der er nomineret til The LCD Awards 2020. Den danske museumsbutik er oppe mod butikkerne på Picasso-museet i Paris og Qatars nationalmuseum i Doha.  

Også museumsbutikkerne på Qatars nationalmuseum (t.v.) og Picasso-museet i Paris er nomineret til prisen for ‘Bedste Butik’. Foto: Presse

På M/S Museet for Søfart er direktør Ulla Tofte stolt. 

”Denne nominering bekræfter os i, at vi med succes har skabt en rød tråd gennem hele museet; fra den gamle tørdok, gennem udstillingerne til et moderne univers i butikken, hvor vi i samarbejde med danske og internationale designere nyfortolker det maritime tema,” udtaler Ulla Tofte i en pressemeddelelse.

Museumsbutikker spiller en vigtig rolle for mange museer. Den internationale ekspert Saskia Boersma har tidligere i Kulturmonitor fortalt om potentialet i museumsbutikker.  

“Det skal ses som et marketingsværktøj, hvor du har mulighed for at markedsføre museets brand til et nyt publikum,” forklarede Saskia Boersma blandt andet til Kulturmonitor.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.