TOP

Dansk museum på anerkendt avis’ liste over de 12 bedste bymuseer i Europa

Den britiske avis The Guardian har bedt sine læsere om rejsetips og efterfølgende listet de 12 bedste bymuseer på det europæiske kontinent på baggrund af læsernes anbefalinger. 

På listen finder man ét dansk museum, nemlig Den Gamle By i Aarhus. 

“Aarhus, den europæiske kulturby i 2017, er hurtigt ved at blive en af ​​de bedste byer at besøge på kontinentet – alligevel er den stadig ikke på mange menneskers radar,” lyder det i The Guardian, hvor Laura King beskriver et besøg i Aarhus. 

“Vores højdepunkt var Den Gamle By, der dækker livet fra 1500-tallet til 1970erne. Du kan tilbringe dage der og bevæge dig mellem det 18. århundredes apotek, det 19. århundredes bageri og 1970’ernes seksualklinik og kælder-jazzbar. Og øllen og den danske åbne sandwich på den solrige caféterrasse var lige i øjet,” lyder det i The Guardian. 

Den Gamle By er på The Guardians liste i selskab med bymuseer som Albert Kahn Museum i Paris, Neon Muzeum i Warszawa, Museo Automovilistico y de la Moda i spanske Malaga og Haus Der Musik i Wien.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.