TOP

Dansk Kunstnerråd inviterer til kunst- og kulturpolitisk valgmøde: “Nok er nok”

“Vi ønsker at holde politikerne fast på, at nok er nok i forhold til besparelserne på kunst- og kulturområdet.”

Sådan lyder det fra Jørgen Thorup, der er formand i Dansk Kunstnerråd. For når folketingsvalget ligger og lurer om hjørnet, er det tid til at tale lidt om kunst- og kulturpolitik. Derfor inviterer Dansk Kunstnerråd nu til valgmøde om et af tidens mest diskuterede områder: kulturen.

Udgangspunktet for valgmødet er, med afsæt i det forestående folketingsvalg, at diskutere kunsten og kulturens rolle i samfundet. For når analyser viser, at kunst og kultur betyder meget for danskerne, udfordrer det nogle af de traditionelle tanker på det kunst- og kulturpolitiske felt.

Valgmødet, der er arrangeret i et samarbejde med Arbejdermuséet, hvor det også afholdes, vil blive modereret af Ane Cortzen og få besøg af blandt andre Berlingskes chefredaktør Tom Jensen, Christian Have fra Have Kommunikation og Trine Bille fra Copenhagen Business School.

Sammen vil de diskutere konklusionerne fra den seneste vælgerundersøgelse, mens blandt andre Søs Marie Serup vil kommentere politisk på emnet. 

Men også en række politikere, herunder blandt andre Socialdemokratiets kulturordfører Mogens Jensen og Venstres kulturordfører Bertel Haarder, vil være tilstede og deltage. Og det er der alt mulig grund til, hvis man spørger Jørgen Thorup, der er formand i Dansk Kunstnerråd.

“Vi vil gerne have flere politikere til at italesætte alt det, som kunst og kultur kan i undervisningen, i bymiljøerne, når kulturer mødes,” skriver han i en pressemeddelelse.

Valgmødet finder sted den 17. juni 2019 på Arbejdermuséet kl. 15.30-18.00.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.