TOP

Dansk Kulturinstitut slår dørene op i Indien

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), forfatter Leonora Christina Skov, kunstnerduoen Hesselholt & Meilvang, billedkunstneren Malene Bach og rapperen ALO WALA er på programmet, når Dansk Kulturinstitut i New Delhi i Indien åbner på lørdag.

Med det nye danske kulturinstitut får Danmark en ny permanent platform for samarbejder inden for kultur, kunst og forskning. Formålet med instituttet er at styrke de kulturelle bånd mellem Danmark og Indien, der kan bidrage til udvikling af ideer til fordel for begge lande.

”Vi glæder os til for alvor at komme i gang og vil invitere til brede samarbejder. Med kulturen som bagtæppe og kunst og viden som motor, kan vi engagere os i en gensidig inspirerende dialog”, udtaler Thomas Sehested, institutleder for Dansk Kulturinstitut i Indien, i en pressemeddelelse.

Dansk Kulturinstitut har siden 2012 arbejdet på at få en platform i Indien. Det nye institut er blevet en realitet gennem en donation fra Carlsbergfondet på fire millioner kroner.

”Indien spiller en stadig vigtigere rolle i verden og i udviklingen af løsninger til globale udfordringer. Selvom Indien og Danmark er forskellige i både størrelse, geografi, naturressourcer og historiske erfaringer, har vi samtidig et stærkt værdifællesskab. Vi tror på demokratiet som forankring, ligestilling er en integreret del af vores dagsorden, og vi har et gennemgående socialt sigte med, hvad vi gør; det handler om de mange og ikke kun de få. Det betyder, at vi har en enestående platform for at adressere nogle af de udfordringer, som er fælles. Der er et stort potentiale for både kultur- og forskningssamarbejder de to lande imellem, og det vil vi arbejde for at fremme, bl.a. om resurser, samfund og natur, herunder vand,” udtaler Thomas Sehested.

 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.