TOP

Dansk jazzmusiker storhitter på Spotify

Det er ikke ofte, at dansk jazzmusik topper listerne over mest spillede numre på streamingtjenester som Spotify. Det er heller ikke tilfældet for nummeret ‘Lighter Shades’ af Jan Harbeck.

Alligevel er der noget at fejre for den 44-årige tenorsaxofonist, der i foråret udgav albummet ‘The Sound the Rhythm’, hvor nummeret ‘Lighter Shades’ findes som åbningsnummer.

Nummeret storhitter på Spotify – et jazznummer taget i betragtning. Og nu kan musikeren glæde sig over, at nummeret er blevet streamet mere end 1,6 millioner gange. Det skriver Berlingske.

Det er et højt antal streaminger, hvis man foretager en forholdsmæssig sammenligning med verdensberømte jazzmusikere som eksempelvis danske Doky Brothers, bestående af pianist Niels Lan Doky og bassist Chris Minh Doky.

De har sammen og hver for sig knap 60.000 streaminger på Spotify – altså et godt stykke fra de imponerende 1,6 millioner antal streaminger, som ‘Lighter Shades’ allerede nu har opnået.

Så tenorsaxofonisten, der i 2018 modtog Ben Webster Prisen sammen med pianisten Henrik Gunde, må siges at have noget at fejre.

Du kan lytte til nummeret på Spotify her.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.