TOP

Dansk instruktørs Oscar-nominerede kortfilm beskyldt for plagiat

Danske Elvira Linds Oscar-nominerede kortfilm, ‘The Letter Room’ – der natten til mandag tabte til forhåndsfavoritten ‘Two Distant Strangers’ – beskyldes nu for plagiat. Det skriver det amerikanske medie Indiewire ifølge Ekko.

Beskyldningen er fremsat af tyrkiske filmfolk, der mener, at ‘The Letter Room’ plagierer deres spillefilm ‘Passed by Censor’ fra 2019 – og at dette forhold ”skader filmens (‘Passed By Censor’s, red.) finansielle rettigheder”.

Selvom begge film deler handling og således drejer sig om en fængselsbetjent, der skal læse de indsattes brevudvekslinger med omverdenen og på den måde sikre, at der ikke slipper forbudte budskaber ud, afviser den danske instruktør alle anklager.

”Ingen, der er involveret i ‘The Letter Room’, har set denne film, ligesom de heller ikke har haft kendskab til den, før de tyrkiske advokater forlangte en økonomisk kompensation,” siger en repræsentant for den danske instruktør til Indiewire.

De tyrkiske filmskabere og disses advokater forsøger i øjeblikket at forhandle med Elvira Lind og hendes filmhold, skriver mediet.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk