TOP

Dansk instruktør rejser hjem fra international festival med to fornemme priser

“Helt uforudsigelig, meget originalt. Fantastisk fotografi, redigering og skuespil.”

Sådan lød nogle af juryens ord, da den danske film ‘I krig & kærlighed’ i weekenden fik prisen for Bedste Nordiske Film til Santa Barbara International Film Festival.

Og det var ikke den eneste pris, som filmens instruktør, Kasper Torsting, rejser hjem med. ‘I krig & kærlighed’ fik også Publikumsprisen på den anerkendte amerikanske filmfestival.

“Det har været fantastisk at deltage i Santa Barbara International Film Festival og opleve, hvor godt det amerikanske publikum og de professionelle filmfolk har taget imod filmen. Vi er stolte over at filmen har en relevans og betydning også udenfor Danmarks grænser og takker juryen for deres pæne ord og prisen for Bedste Nordiske Film. Derudover er det en enorm ære at publikum har valgt vores film som den bedste på festivalen… det er næsten ikke til at forstå. Det der glæder os mest er den anerkendelse det er for vores fantastisk dygtige filmhold og skuespillere på denne film,” udtaler instruktør Kasper Torsting og producer Ronnie Fridthjof, der sammen står bag manuskriptet til filmen, i en pressemeddelelse.

‘I krig & kærlighed’ er et episk kærlighedsdrama inspireret af virkelige hændelser og foregår under 1. Verdenskrig. Filmen er produceret af Fridthjof Film og er selskabets største projekt til dato.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test