TOP

Dansk Industri: “Gør vi ikke noget, knækker kulturlivet halsen”

Regeringen skal i gang med at lave en meget mere langsigtet plan for kulturlivet. Det mener interesseorganisationen Dansk Industri. 

“Vi kommer til at kigge langt ind i 2021, hvor corona vil være en ubehagelig følgesvend. Og derfor er vi nødt til at finde ud af, hvordan vi kan afvikle kulturoplevelser, mens vi har corona,” siger direktør i Dansk Industri og bestyrelsesformand for Roskilde Festival, Lars Frelle-Petersen, til Politiken

Dansk Industri mener blandt andet, at der skal oprettes en pulje på 200 millioner kroner til at undersøge teknologiske løsninger med henblik på at afvikle corona-sikrede arrangementer for større menneskemængder og foreslår også, at der bliver oprettet et corona-tilsyn på linje med brandtilsynet, som kan vejlede de enkelte kulturinstitutioner.

“Gør vi ikke noget, knækker kulturlivet halsen. Hvis vi gerne vil beholde kulturaktiviteter, selv om vi har corona, må vi se på, hvordan vi kan afholde dem betryggende. Som de gør i Holland, Tyskland og Belgien og mange andre steder,” siger Lars Frelle-Petersen. 

SF, Venstre og Dansk Folkeparti bakker op om, at der skal ske noget, mens kulturminister Joy Mogensen (S) i en skriftlig kommentar til Politiken udtaler:

“Selvfølgelig skal vi gøre alt, hvad vi kan for at kulturen kommer igennem krisen på en god måde – og regeringen arbejder på højtryk for at finde nogle løsninger, der kan give blandt andre arrangørerne noget mere klarhed i forhold til den langsigtede planlægning.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.