TOP

Dansk folk og world stod sammen om fælles DMA-prisfest – særlig traditionspris gik til Peter Uhrbrand

Spillestedet Alice i København lagde hus til, da årets DMA-priser inden for folk- og world blev uddelt denne weekend. Det er første gang, at de to genrer deler prisfest. Aftenens musikalske indslag stod Jytte Abildstrøm, Vingefang, Trio Svin og Baltic Crossing for, mens sangeren og sangskriveren M.C. Hansen guidede salens gæster sikkert gennem i alt otte priser.

De to store priser, ‘Årets Folk Udgivelse’ og ‘Årets World Udgivelse’ gik til henholdsvis Floating Sofa Quartet med albummet ‘Neighbourhood’ og Faratuben med udgivelsen ’Sira Kura’, mens ‘Årets Folk Musiker/Sanger’ gik til Perry Stenbäck og ‘Årets World Musiker/Sanger’ gik til Moussa Diallo.

“Årets prismodtager har et bankende hjerte for sit hjemland og er med til at skabe grobund for, at nye musikere kan finde vej ind i branchen, når han sætter Spot On Mali Music,” lød det blandt andet i juryens begrundelse for at tildele prisen til Moussa Diallo.

Aftenen bød også på en særlig traditionspris, der går til en person, der gennem årene har båret traditionerne inden for genren videre. ‘Årets Traditionspris’ gik i år til musikeren Peter Uhrbrand.

Det er genreorganisationen Folk Danmark, der er initiativtager til DMA Folk/World. Prisen er blevet uddelt siden 2001. I år er første år, hvor prisuddelingen også rummer world-musikken.

Samtlige prismodtagere ved Danish Music Awards Folk/World 2019:

  • Årets Folk Udgivelse: ‘Neighbourhood’ af Floating Sofa Quartet
  • Årets World Udgivelse: ‘Sira Kura’ af Faratuben
  • Årets Folk Musiker/Sanger: Perry Stenbäck
  • Årets World Musiker/Sanger: Moussa Diallo
  • Årets Komponist/Sangskriver: Kristine Heebøll
  • Årets Traditionspris: Peter Uhrbrand
  • Årets Nye Talent: Henriette Ambæk Flach
  • Årets Folk Formidler: Radiofolk

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk