TOP

Dansk filmfotograf får pris for enestående kunstnerisk bidrag til Berlinalen

Den danske filmfotograf Rasmus Videbæk fik lørdag aften en Sølvbjørn i kategorien Enestående Kunstnerisk Bidrag til Berlinalen.

Ramus Videbæk fik prisen for sit arbejde på den norske film ‘Ut og stjæle hester’, som er instrueret af Hans Petter Moland og baseret på en roman af Per Petterson.

“Bogen er bundet op omkring en masse stemninger, stærke sansninger og minder. Så billederne fylder meget i bogen, og det var vigtigt for os at være så tro mod den abstrakte og melankolske tone som muligt,” fortæller Rasmus Videbæk ifølge Politiken.

Tidligere har Rasmus Videbæk blandt andet arbejdet på ‘R’, ‘En kongelig affære’ og ‘Kongekabale’. Han er langt fra det eneste danske islæt i forbindelse med ‘Ut og stjæle heste’. Danica Curcic har en bærende rolle i filmen, Nicolaj Monberg er klipper, komponist Kasper Kaae står bag musikken og Marie Gade Denessen er co-producer.

Lone Scherfigs film ”The Kindness of Strangers”, som åbnede filmfestivalen og deltog i hovedkonkurrencen, modtog ikke nogen priser.

Guldbjørnen, som går til den bedste film, gik til  ”Synonymes”, der er instrueret af israelske Nadav Lapid.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.