TOP

Dansk Erhverv laver et nyt netværk for kulturbranchen

Erhvervs- og arbejdsgiverorganisation Dansk Erhverv danner et nyt netværk for kultursektoren, der skal beskæftige sig med analysevirksomhed og klassisk lobbyisme. Det skriver Berlingske

“Kulturlivet har manglet en samlet stemme. Vi skal tegne og fortælle om kulturens betydning, hvilket er noget jeg selv har forsøgt som kultur- og erhvervsminister. Vi skal vedvarende fremme den dagsorden, og vi skal gøre det rigtigt. Man har traditionelt talt med kulturordførere, men skal også tale med dem, som træffer makrobeslutninger på det politiske og økonomiske område. I politik er det måske ti mennesker, som i realiteten træffer beslutningerne, og dem skal man ramme, ligesom man skal ramme de rigtige embedsmænd og djøf-chefer i de kommuner, hvor kulturen virkelig betyder noget. Det prøver vi at lave en analyse af, og så ser vi på, hvor vi skal sætte ind, så vi kan tale kulturen op generelt,” siger Dansk Erhvervs direktør, Brian Mikkelsen, til Berlingske.

Dansk Erhverv har under coronakrisen oplevet en tilstrømning af medlemmer fra kulturbranchen. Blandt de nye medlemmer finder man blandt andre Smukfest.

“Det gælder om at se, at kulturpolitik også er erhvervpolitik, hvis hånden skal holdes under sådan nogle som os. I den forbindelse har vi udnyttet muligheden for at inddrage flere vigtige samarbejdspartnere, og Dansk Erhverv er en af dem. Via deres indgange i det politiske system og deres tilgang til erhvervslivet generelt har de bidraget til, at vores stemme også bliver hørt,” sagde Smukfests ordførende direktør, Søren Eskildsen, i den forbindelse til Kulturmonitor.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.