TOP

Dansk dokumentarfilm skal åbne stor filmfestival

Når Toronto International Film Festival (TIFF) åbner den 5. september, bliver det med den danske dokumentarfilm ‘The Cave’ som åbningsfilm. 

‘The Cave’ er instrueret af Feras Fayyad, som også står bag ‘De sidste mænd i Aleppo’, der blev nomineret til en Oscar i 2018. 

Ifølge Det Danske Filminstitut (DFI) tager ‘The Cave’ publikum med til den østlige del af Ghouta, der er en forstad til Damaskus.

“Her, i underjordiske huler og gange under krigsmarken, gemmer der sig et hemmeligt hospital. Hospitalet drives af børnelægen Amani og hendes team bestående af læger og sygeplejersker. I det underjordiske mørke genskabes håbet for de tusindvis af børn og voksne, som er ofre for de brutale krigshandlinger,” skriver DFI. 

‘The Cave’ får verdenspremiere i Toronto og er produceret af Kirstine Barfod og Sigrid Dyekjær for Danish Documentary Production med støtte fra blandt andet DFI og TV 2.

Feras Fayyad og ‘The Cave’ er ikke alene om at repræsentere de rødhvide farver i Toronto. 

Også Eva Mulvads ‘En familie på flugt’ om en iransk families rejse til Vesten får verdenspremiere på den canadiske filmfestival.

“En ung kvinde, Leila, er flygtet fra Teheran og er nu landet i Istanbul. Med sig har hun sin 4-årige søn, Mani, og sin elsker, Sahand. I Iran har de overtrådt alle regler, for de har haft en hemmelig affære og fået et barn, mens de begge var gift. De har ikke kunnet fortælle sandheden til deres søn, fordi utroskab straffes med døden i Iran. Indtil flugten har sønnen Mani derfor kun kendt sin biologiske far som “onkel”. Nu søger den lille familie et fælles håb for fremtiden i Vesten, men samtidig med deres ankomst til Tyrkiet bryder FN’s flygtningesystem sammen. Snart er de fanget mellem bureaukrati og frygten for at blive afsløret,” skriver DFI.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.