TOP

Dansk design og kunsthåndværk bliver udstillet i Sydkorea

Sytten danske kunsthåndværkere og designere drager i starten af oktober til Sydkorea, hvor udstillingen ’Crafted Matter’ bliver vist på Cheongju Craft Biennale.

Biennalen er en stor kunsthåndværk- og designfestival, der bliver afholdt hver andet år, og som blandt andet inkluderer kunsthåndværk af keramik, træ, tekstiler og metal.

Kurator Ditte Hammerstrøm har udvalgt de 15 danske værker, der bliver vist på udstillingen, er ikke i tvivl om, at det er de helt rigtige værker, hun har fundet til at repræsentere Danmark.

”Jeg har valgt at udstille 15 store og markante værker, der viser, hvorfor dansk design kan noget særligt. Værkerne indtager rummet, udforsker materialernes potentiale og viser den kompromisløse tilgang til design, som netop er kendetegnende for nutidige kunsthåndværkere og designere. De 15 værker sætter fokus på håndens arbejde, æstetik og materialitet, og jeg ser frem til at vise de imponerende værker i Sydkorea,” fortæller hun.

På Biennalen bliver der udstillet værker fra omkring 3.000 kunstnere fra 60 forskellige lande. Det forventes, at festivalen bliver besøgt af 400.000 gæster.

2019 er helt særligt år for samarbejdet mellem Sydkorea og Danmark, hvor det fejres, at der i 60 år har været diplomatiske forbindelser mellem de to lande. Derfor er 2019 et officielt kulturår mellem landene, hvor ’Crafted Matter’ bare er en ud af flere kulturelle tiltag i Sydkorea, som har et dansk ophav.

De danske værker kan opleves på Biennalen fra den 8. oktober til den 17. november.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på natalie@kulturmonitor.dk