TOP

Danmarks seks største byer vil arbejde sammen for at vise, hvad kultur kan gøre for samfundet

Kunst og kultur spiller en vigtig rolle for udviklingen i kommunerne og for sammenhængskraften i samfundet. Det mener politikere fra landets seks største byer – København, Aarhus, Odense, Aalborg, Esbjerg og Randers – som ønsker at få kulturen højere op på dagsordenen. 

“Imidlertid bliver kunst og kultur omtalt og opfattet som flødeskum – og flødeskum står selvsagt svagt overfor ældrepleje og børneinstitutioner, når der skal prioriteres i de kommunale budgetter,” lyder det i en pressemeddelelse, som Odense Kommune har sendt ud på vegne af de seks byer. 

De seks kommuner har derfor arrangeret en række debatter på Kulturmødet Mors med fokus på, hvad kunst og kultur kan i forhold til samfundsspørgsmål som klimaændringer, byudvikling og børn og unge. Der vil også være fokus på, hvad samarbejde mellem kultur- og erhvervsliv kan gøre for en by. 

“Jeg ser frem til at udforske kulturens potentiale sammen med en masse kulturaktører og helt almindelige borgere på Mors. Kulturen har en unik evne til at forandre den måde, vi tænker og lever på. Blandt andet derfor er den et enormt vigtigt værktøj til at imødegå de store udfordringer, vi som samfund står over for,” udtaler Københavns kulturborgmester, Franciska Rosenkilde, der sammen med forfatter Charlotte Weitze vil se på kunstens potentialer i formidlingen af klimaudfordringerne til et af debatarrangementerne.

Et af de andre emner, som de seks byer sætter til debat, er samarbejdet mellem kulturlivet og den åbne skole. 

“I Odense arbejder skolerne og kulturinstitutionerne allerede tæt sammen om at skabe kulturtilbud til den åbne skole. Det er afgørende, at vi giver vores børn og unge mulighed for at blive kulturvante, for det styrker dem i deres møde med omverdenen,” siger kulturrådmand Jane Jegind fra Odense Kommune.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.