TOP

Danmarks største biografkædes omsætning blev mere end halveret i juli

Mens flere af landets museer oplevede rekordhøje besøgstal i juli takket være den økonomiske hjælpepakke, der halverede entreprisen, og et juli-vejr, der mest af alt opfordrede til indendørs aktiviteter, er det ikke en fremgang man har kunnet mærke hos Nordisk Film Biografer.

Hjælpepakken gjaldt ikke billetprisen til biograferne, der tilsyneladende ikke kulturelt regnes helt på linje med eksempelvis museer og teatre, og så kunne det ustadige vejr ikke lokke folk ind i biografmørket.

Således oplevede Danmarks største biografkæde et omsætningsindeks på blot 40 i juli måned sammenlignet med samme periode sidste år, skriver Finans.

Alligevel betegner Nordisk Film Biografers administrerende direktør, Casper Bonavent, juli måneds resultatet som godkendt. 

“Vi er kommet en anelse bedre igennem sommeren end forventet i vores estimater, fordi vi dels åbnede tidligere op og dels oplevede en større lyst til at komme i biografen end frygtet i opstartsfasen. Men når det er sagt, er der jo kommet en masse nye udfordringer ind i billedet, som vi selvfølgelig også sidder og kigger på lige nu,” siger direktøren.

Nordisk Film Biografer har endnu ikke har genåbnet alle sine 23 biografer og arbejder desuden med en reduceret bemanding og færre fremvisninger end normalt.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk