TOP

Coronakrisen rammer organisationen bag Roskilde Festival hårdt – må sige farvel til hver tredje medarbejder

Den samlede almennyttige virksomhed, der står bag Roskilde Festival, har som en direkte konsekvens af coronakrisen måttet skære hårdt i organisationen. 

17 medarbejdere har i dag fået opsagt deres stilling, og i alt er organisationen blevet omkring en tredjedel mindre som følge af opsigelser og stillingsudløb, der ikke er blevet forlænget, lyder det i en pressemeddelelse.

“Vi er godt hjulpet af regeringens hjælpepakke til begivenheder i forbindelse med den festival, der skulle have været i sommer. Men den samlede almennyttige virksomhed er ramt økonomisk, og de øvrige hjælpepakker kan ikke hjælpe os igennem i tilstrækkelig grad. Siden nedlukningen i foråret har vi arbejdet fokuseret på at nedbringe omkostningerne ved, at stillinger, der er udløbet, ikke er blevet genbesat. Men det står nu klart, at det ikke er nok,” siger administrerende direktør for Roskilde Festival-gruppen, Signe Lopdrup, og fortsætter:

“Derfor har vi i dag desværre været nødsaget til at gennemføre en organisationstilpasning, hvor 17 medarbejdere har fået nedlagt deres stillinger. Det er meget ulykkeligt.”

Festivalen i 2021 gennemføres

Nedskæringen i organisationen betyder ikke, at Roskilde Festival ikke vil kunne gennemføres i 2021, fastslår Signe Lopdrup.

FAKTA

Roskilde Festival-gruppen

Roskilde Festival-gruppen er en almennyttig virksomhed og den samlende betegnelse for Foreningen Roskilde Festival, der står for begivenheden Roskilde Festival, Fonden Roskilde Festival og fondens datterselskab Roskilde Kulturservice A/S.

Omdrejningspunktet i den almennyttige forretning er udvikling og afvikling af Roskilde Festival. Derudover står Roskilde Festival-gruppen bag en række aktiviteter, som er baseret på den viden og de kompetencer, der er erhvervet gennem arbejdet med festivalen, og som sættes i spil i andre sammenhænge, hvor organisationen hjælper med rådgivning, eventsikkerhed, gastronomi, oplevelsesdesign, projektledelse og logistik.

Siden 1972 har Roskilde Festival-gruppen genereret omkring 411 mio. kr. til almennyttige formål. Dertil kommer den indtjening, som foreninger og partnere hvert år har på festivalen.

Vis mere

”Vi bevarer en mindre organisation, der kan føre os gennem den kommende tid, og som stadig kan både løfte opgaver for vores partnere og – på tværs af ansatte og frivillige – fortsætte arbejdet med Roskilde Festival i 2021. En stor del af festivalen er allerede planlagt i forbindelse med sommerens festival og er klar til at blive taget op. Så den indsats, der skal lægges lige nu, handler især om sammen med andre at undersøge, hvordan det igen kan blive muligt at samle mange mennesker forsvarligt i denne svære og uforudsigelige corona-tid,” lyder det fra direktøren. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk