TOP

Copenhagen Phil får ny musikchef

Det bliver operasanger og kunstnerisk leder for CPH Opera Festival, Peter Lodahl, der bliver ny musikchef for Copenhagen Phil.

Det meddeler det sjællandske symfoniorkester i en pressemeddelelse.

”Jeg har haft den glæde at have fulgt Copenhagen Phil på den rejse, der har bragt orkestret frem i forreste række som et modigt og innovativt orkester med mange nye berøringsflader. Det har været et resultat af hårdt arbejde og samarbejde mellem alle medarbejdere i organisationen. Vi er glade for og trygge ved at byde Peter Lodahl velkommen ombord og er stolte over at have tiltrukket en musikchef af Peter Lodahls format. Der er store forventninger men også stor opbakning til ham, og forude venter mange stjernestunder,” udtaler formand for Copenhagen Phils bestyrelse, Mette Klingsten.

Peter Lodahl selv er både glad og stolt over sin nye stilling.

“Jeg påskønner orkestrets mange kvaliteter og er imponeret over orkestrets evne til igen og igen at vise en udviklingsorienteret vitalitet i helt nye formater. Jeg ser frem til at blive en del af denne fantastiske, levende organisme, og til at blive en aktiv del af hverdagen i den næste fase af orkestrets spændende musikalske rejse. Jeg ved, at musikchefjobbet er krævende, men musikere, administration, bestyrelse og musikchef kan nå rigtig langt sammen. Jeg er klar!” lyder det fra symfoniorkestrets nye musikchef.

Peter Lodahl tager over efter Uffe Savery, der skal være rektor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Hos Copenhagen Phil glæder man sig over, at man kan tiltrække kandidater fra dansk kulturlivs øverste hylde.

“Ligeledes er det glædeligt, at orkestret igen matches med et kunstnerisk ledertalent, der kan sætte sig i spidsen for hele orkestrets virke, også uden for koncertsalen. Som festivalchef og kunstnerisk leder for CPH Opera Festival, har Peter Lodahl siden 2016 vist, at han kan skabe resultater, både hvad angår publikumstal og et højt kunstnerisk niveau,” lyder det i pressemeddelelsen, hvor der også bliver uddybet:

“Der venter Peter Lodahl en spændende opgave med at fastholde og udvikle Copenhagen Phils høje kunstneriske niveau og fortsatte rolle som en uundværlig aktør i dansk musikliv. Med tårnhøj kunstnerisk kvalitet og en bred vifte af innovative tiltag, går Copenhagen Phil nye veje i formidlingen af den klassiske symfoniske musik for at sikre, at orkesteret når ud til såvel det klassiske stampublikum som et stadig mere mangfoldigt publikum.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.