TOP

Copenhagen Architecture Festival åbner for sjette år i træk: “Arkitektur er mere end blot mursten”

For sjette år i træk sætter Copenhagen Architecture Festival fokus på arkitekturens rolle i samfundet, når festivalen åbner den 3. april i København, Aarhus og Odense. I år arbejder festivalen med temaet “Skiftende Idealer: 1919 – 2019 – 2119,” og ser, hvordan boliger, byliv og byudvikling har ændret sig gennem de sidste 100 år og prøver at spå ind i fremtiden og undersøge arkitekturens udvikling over de næste 100 år.

Festivaldirektør Josephine Michau siger, at festivalen er for alle og ønsker at være med til at “udfolde arkitekturen som noget mere end blot mursten”:

”Arkitektur er et felt for evig undersøgelse, et felt som påvirker og præger os alle konstant og som har en enorm spændvidde. CAFx’ håb er at være med til at vise, undersøge og skabe bevidsthed om, hvordan arkitekturen præger vores liv og verden – og hvordan vores liv og verden påvirker arkitekturen. Hvordan, hvor og hvorfor det er, at arkitekturen gør en forskel. Det var derfor at vi i sin tid startede festivalen, der til min store glæde hvert år er vokset. Jeg synes virkelig, vi har overgået os selv igen i år med både dybden og bredden af vores program.”

Festivalen byder i år på 200 arrangementer, herunder filmvisninger, paneldebatter, udstillinger og forelæsninger. Blandt andet kan man opleve den mexicanske arkitekt Tatiana Bilbao på Louisiana, som har tilrettelagt et filmprogram, der sætter fokus på hendes hjemby Mexico City. Eller se kortfilm fra almene boligområder, som danskerne selv har bidraget med, eller få en guidet tur i Tingbjerg, Bispeparken eller Bellahøj.

Festivalen kører frem til den 14. april.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen.