TOP

Chef for DR: Nødvendigt med en aftale inden for uger og ikke måneder, hvis P6 Beat og P8 Jazz skal reddes

Der skal handles hurtigt, hvis P6 Beat og P8 Jazz skal reddes. Det mener Henrik Bo Nielsen, der er direktør for kultur, børn og unge i DR. 

“Medarbejderne på kanalerne har været under opsigelse i et år, og det hele står til lukning. Derfor er det nødvendigt med en politisk aftale inden for uger og ikke måneder, hvis kanalerne skal føres videre,” skriver han i skriftlig kommentar til Mediawatch

Kommentaren falder i kølvandet på, at DRs generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, tidligere på ugen kastede en 15 millioner kroner dyr redningskrans ud til de to radiokanaler. Hvis DR får en bevilling på de 15 millioner kroner, kan lukningen af de to kanaler blive udskudt med et år, hvilket giver politikerne tid til at forhandle en ny medieaftale på plads. Socialdemokratiet er meldt sig klar til at starte en dialog om musikkanalernes fremtid. 

“Vi glæder os nu til at starte drøftelserne om en ny medieaftale, hvor vi ser på, hvordan vi kan skabe en bedre fremtid for danske medier og ikke mindst, hvordan vi kan styrke dansk public service. Nu har DR rakt hånden ud med et ønske om at bevare P6 og P8,” skriver politisk ordfører Jesper Petersen (S) i en skriftlig kommentar til Kulturmonitor og uddyber:  

 “Vi støtter armslængdeprincippet og lytter til, hvad DRs eget ønske er her. Nu vil ministeren indgå i en dialog med Folketingets partier og se på, hvad mulighederne er. Det gælder det konkrete ønske fra DR her, ligesom vi ønsker en bredere diskussion om, hvordan vi styrker dansk public service i et forløb, der skal lede frem til at der kan indgås en ny medieaftale, der afspejler Folketingets flertal efter valget.”

Mediawatch henviser samtidig til radioprogrammet ‘Kulturen på P1’, hvor Henrik Bo Nielsen forklarer, at en af årsagerne til, at radiokanalernes levetid måske bliver forlænget, er, at de to radiokanaler er blevet en direkte del af den politiske diskussion i en række medier de seneste uger. 

 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk