TOP

Carsten Jensen bliver hædret og kommer i selskab med Bruce Springsteen og Edward Snowden

Forfatter Carsten Jensen vil modtage den norske pris Bjørnsonprisen i Lillehammer til maj.

Carsten Jensen får prisen for sine mange romaner, essays, artikler og rejsefortællinger.

“Det er krævende både at videreudvikle et omfattende og spændende forfatterskab og samtidig stå fast i samfundsdebattens store spørgsmål. Det magter årets vinder af Bjørnsonprisen,” siger lederen af Bjørnsonakademiet, Kristenn Einarsson, ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

Prisen er de seneste fem år gået til  den svenske forfatter Johannes Anyuru (2018), musiker Bruce Springsteen (2017), advokat Cecilia Dinardi (2016), whistleblower Edward Snowden (2015) og journalist Kristin Solberg (2014). Med prisen følger 100.000 norske kroner.

Det er Det Norske Akademi for Litteratur og Ytringsfrihed, Bjørnstjerne Bjørnson-Akademiet, der uddeler prisen, som går til en person eller institution, der i en international sammenhæng i stor grad har bidraget inden for områder akademiets virke.

Bjørnstjerne Bjørnson-Akademiet blev stiftet i 2003, og prisen blev uddelt for første gang i 2004.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.