TOP

Carina Serritzlew bliver ny museumsleder på Billund Kommunes Museer

Til august tiltræder Carina Serritzlew som ny museumsleder på Billund Kommunes Museer. 

Ansættelsen sker i forlængelse af, at Billund Kommunes Museer på budgettet for 2020 fik forhøjet deres driftstilskud, og de ekstra midler bliver nu brugt på at hyre den nye leder. 

“Vi har i bestyrelsen haft et ønske om at styrke den faglige ledelse med en udviklingsorienteret og stærk faglig leder, der kan forene udvikling med driften af de nuværende aktiviteter og det stærke samarbejde omkring Karensminde, det er vi sikker på, vi har fundet med Carina Serritzlew som ny leder,” udtaler formand for Billund Kommune Museers bestyrelse, Harry Hansen, i en pressemeddelelse.

Carina Serritzlew driver aktuelt sit egen konsulentvirksomhed med navnet Rising Culture and Business. Tidligere har hun blandt andet været direktør for The Architecture Projekt – en national kultur- og erhvervsklynge for arkitektur og byudvikling, museumsleder på Skive Museum, afdelingschef for den kulturhistoriske afdeling på Museum Salling og arbejdet på Kvindemuseet i Danmark, Arbejdermuseet og Nationalmuseet. 

“Billund Kommunes Museer har både vigtig kulturarv indenfor landbo- og industrihistorie samt turisme at formidle og samtidig visioner om at transformere museet til en moderne museumsattraktion i verdensklasse. En fortsat professionalisering og udvikling af Billund Kommunes Museer vil skabe et vedkommende og levende museum og samtidig bidrage til udvikling af Billunds kulturoplevelser, kommunens sammenhængskraft, identitet og branding. Det er ambitiøst og spændende og en rejse, jeg glæder mig til at være med til som leder sammen med bestyrelse, ansatte og de mange frivillige omkring museet samt en stadig større kreds af aktører af borgere, kulturliv, erhvervsliv og fonde,” siger Carina Serritzlew.

Carina Serritzlew er uddannet cand.mag. i etnologi fra Københavns Universitet og har en diplomuddannelse i forretningsudvikling og ledelse indenfor museer og oplevelsesøkonomi.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.