TOP

Byråd dropper lukning af lokalt bibliotek efter massivt lokalt pres

Byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune har besluttet at droppe en ellers planlagt lukning af det lokale bibliotek i Tarm, skriver Jydske Vestkysten.

Beslutningen og at sløjfe spareforslaget kommer efter en massiv lokal opbakning til bibliotektet. En borgergruppe har samlet omkring 3275 underskrifter, som er blevet overdraget til formanden for kommunens kultur- og fritidsudvalg, Erik Viborg (V), der er fuld af respekt og det lokale engagement. 

“Jeg har simpelthen kun ros til overs for indsatsen. De har virkelig lagt sig i selen for at vise, det var en dårlig idé at lukke biblioteket. Jeg oplevede, at de værnede virkelig meget om stedet og havde det som mødested,” siger Erik Viborg til avisen.

Planerne om at lukke biblioteket blev fremført i foråret i forbindelse med, at der de kommende fire år skal gennemføres en kommunal spareplan på godt 300 millioner kroner. Her skal området for kultur og fritid byde ind med 3,9 millioner kroner. I den forbindelse ville en lukning af Tarm Bibliotek indbringe en årlig besparelse på godt en halv million kroner.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk