TOP

Budgetforlig i Aarhus sender penge videre til udfordret spillested og storstilet Aros-projekt

Nyheden om, at det ambitiøse projekt Music City Aarhus, der skal gøre 2022 til et musikalsk kulturår, får fem millioner fra partierne bag budgetforliget i Aarhus Kommune, er ikke den eneste, som gemmer sig bag den politiske aftale, der faldt på plads i sidste uge.      

På kulturområdet får en række andre aarhusianske institutioner og projekter også en økonomisk håndsrækning. Det gælder blandt andet spillestedet Atlas, der hører under Fonden Voxhall. Atlas røg tilbage i april ud af listen over regionale spillesteder støttet af Statens Kunstfond, hvilket truede stedets eksistens.

Nu får spillestedet – der er byens scene for smalle musikgenrer – dog hjælp fra kommunen, som har afsat 500.000 kroner årligt til Atlas i frem til 2024. Det skriver blandt andet Aarhus Stiftstidende. 

“Vi er meget lettede og glade for, at Atlas kan videreføres som honorarstøttet spillested,” siger Astrid Elbek, bestyrelsesformand i Fonden Voxhall, til avisen og kalder beslutningen for en redningskrans til spillestedet, som nu også kan søge om honorarstøtte via staten. 

Ud over Atlas og Music City Aarhus indeholder budgetforliget blandt andet også en restfinansiering af det storstilede Aros-projekt ‘The Next Level‘, der vil få 750.000 kroner årligt frem til 2024, samt en række andre større og mindre områder og initiativer såsom støtte til lokale biblioteker, børnekultur og projektet Læselyst. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk