TOP

Budgetaftale sikrer Den Vestdanske Filmpulje millioner af kroner

Aarhus Byråd har besluttet at øge det kommunale tilskud til Den Vestdanske Filmpulje med 2,6 millioner kroner – og den beslutning sikrer den regionale filmfond millioner af kroner. 

“Det er et kæmpe fremskridt for filmproduktionen i Vestdanmark. Den nye aftale mellem de regionale filmfonde og staten betyder, at vi modtager næsten 2,5 gange så meget i statslig medfinansiering, som vi selv investerer,” udtaler rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad, der også er bestyrelsesformand for Den Vestdanske Filmpulje, i en pressemeddelelse. 

Det kommunal tilskud er afgørende, da de ti medlemskommuner i Den Vestdanske Filmpulje tilsammen nu kan yde 10 millioner kroner til filmfonden, hvilket vil udløse en statslig medfinansiering på 23,7 millioner kroner.

“Jeg er glad for, at der nu ser ud til at være ro på finansieringen de kommende fire år, så vi kan fokusere på nye regionale film og tv-serier. De ekstra midler vil for alvor skubbe gang i udviklingen af det vestdanske filmmiljø og ikke mindst give vores regionale producenter mulighed for at vokse og at lave flere egenproduktioner,” udtaler Steen Risom, der er konstitueret chef for Den Vestdanske Filmpulje.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.