TOP

Bornholmsk museumsplan endelig godkendt af politikerne – trods lokale protester

Politikerne i kommunalbestyrelsen på Bornholm har nu endegyldigt givet grønt for bygningen af det nye museumscenter, der for et trecifret millionbeløb skal skabes ved Helligdommen på øen. Det skriver Bornholms Tidende.

Kommunen godkendte i efteråret en bevilling på 17 millioner kroner til projektet, hvilket banede vejen for de 120 millioner kroner som forskellige fonde har lovet at skyde ind i byggeriet. Nu har kommunalbestyrelsen så endelig sagt ok til en ny lokalplan i området, der skal omdannes fra byzone til landzone.

Fusionen af de to museer – Bornholms Museum og Bornholms Kunstmuseum – i det nye museumscenter har været under heftig lokal debat i flere år. Blandt andet mener flere, at nybyggeriet vil ødelægge det omkringliggende naturområde ved Helligdommen.

Der var imidlertid kun Enhedslistens to medlemmer i kommunalbestyrelsen, der stemte imod byggeriet, der efter planen skal igangsættes i 2021.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk