TOP

Boghandlerkæde indfører pant på bøger

Bog & idé indfører nu pant på bøger. Det skriver Jyllands-Posten

Det såkaldte pantsystemet betyder, at kunder kan købe en bog, læse den, aflevere den tilbage i butikken og få 25 procent af købsprisen tilbage i returpant til nye indkøb hos boghandlerkæden.

De returnerede bøger vil herefter blive solgt til 50 procent af den oprindelige pris.

Pantsystemet omfatter dog ikke alle bøger og kunder. Kun bestsellere vil være omfattet, og de skal være købt inden for de seneste tre måneder. På samme tid er det kun kunder, der har tilmeldt sig Bog & idés gratis kundeklub, der kan benytte sig af muligheden, som vil være tilgængelig i samtlige af Bog & idés 119 butikker over hele landet. 

“Vores idé har været at udvikle Bog & idés kundeklub med nogle fine fordele. Samtidig ville vi gerne bidrage til at skabe et økosystem, hvor bøgerne går i loop og får mere end ét liv ud fra en bæredygtig tankegang, som betyder meget for kunderne i dag,” siger markedschef Anders Dahl Iversen fra Indeks Retail, som Bog & idé hører under, til Jyllands-Posten.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.