TOP

Boghandleres digitale salg er steget med 24,4 procent under coronakrisen

Coronakrisen har over en bred kam boostet salget hos online boghandlere. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik

“Siden de første restriktioner mod covid-19, ses en stigning i onlinesalget af bøger, kontorartikler o.l. Salget i branchen steg med 24,4 procent i perioden fra marts til november 2020 sammenlignet med samme periode i 2019,” skriver Danmarks Statistik.

Særligt i november måned fyldte danskere de digitale indkøbskurve hos boghandlere. Her steg salget nemlig med hele 30,8 procent – svarende til en omsætning på 35 millioner kroner – sammenlignet med november 2019. 

“Covid-19 restriktionerne med hjemmearbejde, hjemmegående børn og begrænsninger af vores sociale aktiviteter har betydet, at mange har fået mulighed for at ‘genopfinde’ et liv med de produkter, der findes i en online boghandel,” vurderer Danmarks Statistik.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.