TOP

Bogforums Debutantpris har fundet sin vinder

Amalie Langballe har netop vundet Bogforums Debutantpris for romanen ‘Forsvindingsnumre’.

Den 26-årige forfatter får prisen og de medfølgende 50.000 kroner foran Anna Elisabeth Jessen (‘Om hundrede år – en sønderjysk familiekrønike’), Duncan Wiese (‘Tityrus’), Mette Garfield (‘Sprækker’) og Jannie Pedersen og Kim Faber (‘Vinterland’).

“Det betyder da noget at vinde en pris. Også fordi salget måske får et skub, og bogen så bliver læst mere. Det er jeg kun interesseret i. Pengene hjælper også til, at jeg kan tage en skrivepause senere, som jeg gerne vil,” siger Amalie Langballe til DR Kultur

‘Forsvindingsnumre’ udkom i foråret på Lindhardt & Ringhof og handler om den unge kvinde Agnes, der forsøger at tøjle sorgen efter at have mistet sin mor til kræft.

Bogen modtog stor ros i den danske presse, hvor Weekendavisens Linda Maja Ernst kaldte bogen for “en original, syrlig-saftig romanoplevelse”. Imens kvitterede Politikens anmelder Benedicte Gui de Thurah Huang med fem hjerter og en forsikring om, at hun “kommer til at læse ’Forsvindingsnumre’ igen”.

Amalie Langballe er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har tidligere skrevet klummer for Information og B.T. Med prisen tilslutter hun sig et selskab af tidligere vindere bestående af blandt andre Kaspar Colling Nielsen, Anne Cathrine Riebnitzsky, Knud Romer, Morten Pape, Tine Høeg og Jesper Wung-Sung.

 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk