TOP

Birgithe Kosovic løber med stor litteraturpris og 200.000 kroner

Ære, hæder og 200.000 kroner. Det får Birgithe Kosovic, der har vundet Politikens Litteraturpris for hendes dobbeltroman ‘Den inderste fare’. Det skriver Politiken. Første bind kom i 2016 og andet bind sidste år og de fortæller en fabulerende historie om politikeren og mennesket Eric Scavenius, der skulle lede Danmark under besættelsen.

Kosovic debuterede i 2010 med romanen ’Det dobbelte land’ om krigen i Eksjugoslavien. ’Den inderste fare’ er hendes fjerde roman.

Politikens Litteraturpris på 200.000 kroner blev indstiftet i 2012 og skal gå til et dansk værk, der har litterær tyngde. Det er avisens læsere, der bestemmer, hvem der skal have prisen og i år var Kosovic og ’Den Inderste Fare’ således oppe imod ’Solar’ af Theis Ørntoft, ’Jens’ af Jens Smærup Sørensen, ’Ravnenes hvisken’ af Malene Sølvsten, ’de’ af Helle Helle, ’Dagene er data’ af Lone Hørslev og ’Træmuseet’ af C.Y. Frostholm.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk