TOP

Biografejer flytter filmene udenfor: “Der er naturligvis en del forholdsregler, der skal overholdes”

Når publikum ikke må komme til ham, må biografejer Per Matthiesen komme til dem. Sådan cirka. I hvert fald har Per Matthiesen fået tilladelse til at arrangere en drive-in biograf over tre dage med en kapacitet på 200 biler per fremvisning. 

Per Matthiesen ejer Kinorama i Aabenraa og Sønderborg og i selskab med Aabenraa Kommune, et par butikker i Rødekro og Compass Congress Center har han stablet seks forestillinger på benene, som skal finde sted fra den 23. april til den 25. april.

Det skriver JydskeVestkysten.

Med plads til 200 biler, seks forestillinger og en billetpris på 200 kroner kan Per Matthiesen potentielt se frem til en indtægt på 240.000 kroner på tre dage, såfremt samtlige billetter bliver solgt. 

“Selvom det ikke helt bliver som at sidde i biografen, så bliver det tæt på. Der er naturligvis en del forholdsregler, der skal overholdes. For eksempel skal man blive i sin bil under forevisningen, og der vil heller ikke blive mulighed for at købe snacks eller drikkevarer. Der må maksimalt sidde fem personer i hver bil, og man betaler per bil – ikke per person. Vi sørger naturligvis for, at bilerne bliver vist på plads på en måde, så der både er udsyn og plads til alle,” forklarer Per Matthiesen til JydskeVestkysten. 

Ikke eneste drive-in bio i Danmark

Sønderjylland er ikke det eneste sted i Danmark, hvor man kan se biografaktuelle film på det store lærred. I Lynge nord for København eksisterer Danmarks eneste “ægte” drive-in biograf. Det har den gjort siden 1961 og er dermed Europas næstældste drive-in biograf.

Her har ejer Henrik Kehlet også taget sine forholdsregler under coronakrisen. Han kan ikke se, hvorfor de skulle holde lukket, når smitterisikoen blandt folk, der sidder i en bil og forbliver i den, er så lav. 

“Det er mindre farligt end at handle. Vi har lukket ned for toiletterne og kiosken. Så de behøver ikke at komme ud af bilen, før de er hjemme igen. Vi har taget de forholdsregler, vi kan. Det er frihed under eget ansvar, som Mette Frederiksen opfordrer til, og hvis folk ikke kan tage vores forholdsregler, kan vi finde på at stramme reglerne endnu mere,” forklarer Henrik Kehlet.

Den midlertidige biograf i Sønderjylland vil blive etableret i industriområdet Brunde Vest ved Rødekro. Forestillingerne bliver afholdt på parkeringspladsen over for Compass Congress Center.

Ligesom det er tilfældet i Lynge, vil lyden fra filmene blive afspillet via bilradioen. 

 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk